top of page
  • Obrázek autoraenebiresk

Greta® okno: Víťaz v kategórii "Vynikajúci dizajn produktu - ekologický dizajn


S naším novým produktom Greta® okno sme po prvýkrát vyhrali jednu z najvýznamnejších a najznámejších nemeckých cien za dizajn: German Design Award . Udržateľnosť a dizajn idú podľa nás ruka v ruke pre lepšiu budúcnosť, v ktorej sa oplatí žiť. Greta®Windows ako víťaz v kategórii „Vynikajúci dizajn produktu – ekologický dizajn“ to opäť dokazuje. A to nie je všetko.

Ako víťaz Red Dot sme získali ďalšie renomované a prestížne ocenenie za naše okno Greta®. Inovatívne a udržateľné okno Greta® získalo významné ocenenie v kategórii „Produktový dizajn“.


Výnimočný povrch


Okno Greta® okrem jedinečného vzhľadu ponúka aj haptický zážitok. Využívame výhody jedinečnej textúry a ponúkame moderný profil s betónovým vzhľadom. Trend, ktorý už možno vidieť pri výrobe výplní vchodových dverí, podlahových krytín, keramiky atď. Drsný povrch betónového materiálu vytvára jasnosť a minimalizmus.




Vhodné pre akúkoľvek architektúru


Každý architektonický štýl kladie na okno iné nároky. V rámci flexibilnej platformy greenEvolution je možné okenné profily Greta® individuálne prispôsobiť. Štíhly dizajn umožňuje výstavbu veľkých sklenených plôch pre maximálny vstup svetla: takto renovované staré budovy a moderné budovy získavajú na kvalite bývania.



Najudržateľnejší materiál pre okná - PVC


Vo všeobecnosti platí, že PVC sa dá ďalej spracovať s malým energetickým vstupom, a preto sa ideálne hodí na recykláciu: plastové okná sa dajú úplne a bez znečisťujúcich látok spracovať a vytvarovať do nových profilov. Okná Greta® spájajú potreby ľudí a životného prostredia. Na výrobu sa nevyrúbajú žiadne stromy. Používame 100% recyklované PVC, získané z výrobných zvyškov a starých okien. Tento plast je možné úplne recyklovať až sedemkrát.


Proces recyklácie



Cesta k tomu, aby sme sa stali klimaticky neutrálnou spoločnosťou


Udržateľnosť pre nás znamená viac ako len ochranu životného prostredia: Zodpovedne využívame zdroje, zameriavame sa na dlhodobé udržanie našich zamestnancov a vyvážený rast.
Götz Schmiedeknecht, generálny riaditeľ

Udržateľnosť bola vždy najvyššou prioritou spoločnosti Salamander: slová sa stávajú skutkami v tradícii trvajúcej viac ako 100 rokov. Od našich úplných začiatkov boli naše výrobné metódy šetriace zdroje a opätovné použitie trvalo udržateľných materiálov vždy prvoradé. Naša súčasná stratégia Salamander „S500“ tiež pripisuje mimoriadny význam trvalej udržateľnosti a s ňou spojeným cieľom znižovania spotreby energie a emisií . Za týmto účelom staviame na nových a moderných technológiách. Naše vlastné investície do obnoviteľnej elektriny, ako aj naše povedomie a dôvera v uspokojovanie našich potrieb pomocou 100 % zelenej elektriny, podčiarkujú náš absolútny záväzok a cestu k tomu, aby sme sa stali klimaticky neutrálnou spoločnosťou. V dôsledku toho sú naše nové produkty a inovácie poháňané našou ambíciou vyrovnať našu uhlíkovú stopu. Vývoj a uvedenie nášho trvalo udržateľného okenného profilového systému Greta®Fenster nás napĺňa veľkou hrdosťou a otvára cestu pre budúcnosť, v ktorej sa dá žiť .


Pretože my v Salamander nevidíme okno len ako stavebný prvok, ale aj ako udržateľný a funkčný dizajnový prvok , hmatateľné prepojenie medzi vonkajším a vnútorným svetom.


 

Štyri cesty k udržateľnosti v Salamanderi


Ochrana životného prostredia

− 100 % zelená elektrina v hlavných výrobných závodoch v Nemecku a Poľsku


− 35 % elektriny vyrobenej v našich vlastných vodných elektrárňach


− Čistiareň odpadových vôd vo vlastníctve spoločnosti


− Investície do ďalších ekologických technológií, ako sú fotovoltaické systémy



 

Úspora zdrojov

− Vývoj modulárneho systému na zníženie zložitosti a úsporu materiálov


− Opätovná použiteľnosť materiálov


− Použitie príslušenstva a nástrojov medzi systémami


– Vývoj a výroba klimaticky neutrálnych produktov




 

Zodpovednosť

– Investície do vzdelávania – ponuka širokej škály programov odborného vzdelávania


– Podporné programy pre zamestnancov, ako sú dni zdravia a možnosti ďalšieho vzdelávania


– Podpora mladých talentov v školách a športových kluboch


– Diverzita a inklúzia – obhajoba kultúrnej rozmanitosti (momentálne 34 rôznych národov)

 

Rast

– Rodinná a rodinne orientovaná spoločnosť


– Odolná orientácia skupiny spoločností

proti ekonomickým výkyvom


– Celoeurópske zapojenie do rôznych združení v priemysle plastov


– Trvalo udržateľné posilňovanie partnerov prostredníctvom inovácií založených na potrebách

27 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page