top of page
  • Obrázek autoraenebiresk

Pečať kvalitných okien


Pečať kvalitných okien

V dnešnej dobe, kedy máme na výber takmer neobmedzené množstvo tovarov a služieb, je naozaj ťažké si správne vybrať. Rovnako je to aj pri výbere nových okien a dverí. Na trhu súťažia veľké firmy zvučných mien s tisíckami tých malých. Keď k tomu pripočítame ešte dodávateľov z Poľska, Maďarska, Čiech a Ukrajiny výsledkom je zmetený spotrebiteľ, ktorý má desiatky ponúk s neodolateľnými akciami a zľavami. Logicky si kladieme otázku:

Ako v zmesi technických informácií a výhodných cien rozpoznať skutočne spoľahlivého výrobcu, ktorý za zodpovedajúcu cenu dodá zodpovedajúci výrobok a správne ho namontuje?

Na Slovensku je takmer na každom rohu nejaký predajca či výrobca okien a dverí. Či už z plastu, dreva alebo hliníka. Tí všetci sa nám snažia dať do pozornosti práve ich výrobky a služby. Neraz sa stane, že používajú nekalé praktiky. Vydávajú sa za výrobcov, pritom okná a dvere prekupujú (väčšinou od poľských zahraničných výrobcov), snažia sa nás nalákať na výhodnú cenu, alebo nám ponúkajú kvalitu a servis, ktorý nakoniec ich výrobok alebo služba nemá.

S cieľom odlíšiť sa od týchto firiem vzniklo združenie Revolučné okná. Členovia tohto združenia sú osvedčení slovenskí výrobcovia pôsobiaci na slovenskom trhu niekoľko rokov. Spája ich nielen dobrá povesť a spokojní zákazníci, ale aj kvalita ich výrobkov a ponúkaných služieb.

Kvalitný výrobok nevznikne len tak. Je výsledkom správne riadeného výrobného procesu, použitých materiálov ako aj dlhoročných skúseností majstrov. Všetci členovia združenia sú overení, autorizovaní a ich výroba a ponúkané služby sú počas celého roka pravidelne kontrolované.

Výsledkom tejto kontroly je certifikát Pečať kvalitných okien. Získanie pečate kvality pre člena združenia pritom nie je vôbec jednoduché. Každý z výrobcov musí splniť všetky podmienky na získanie certifikátu.

Kvalitný profil je základným úspechom. Preto prvou podmienkou na získanie certifikátu je zdokladovanie pôvodu použitého profilu. Členovia združenia vyrábajú okná a dvere z profilu SALAMANDER a BRÜGMANN od nemeckej spoločnosti SALAMANDER INDUSTRIE PRODUKTE GmbH. Spoločnosť ako taká má už viac ako 100 – ročnú históriu a výrobou plastových profilov sa zaoberá už viac ako 40 rokov.

Druhou podmienkou je úspešné zvládnutie výrobného auditu, ktorý sa vykonáva niekoľko krát za rok. Poverený technik spoločnosti TOZAN EU, a. s., ktorá audit vykonáva, u každého člena dôkladne skontroluje celý výrobný proces. Kontrola je zameraná na : skladovanie profilov, rezanie profilov, používanie správnych výstuh, správne odvodnenie a odvzdušnenie, skrutkovanie výstuže, vŕtanie olív a frézovanie, zváranie profilov, začisťovanie, kontrolu tesnenia, priečnikov, kovania a zasklievania. Nakoniec vykoná záverečnú kontrolu hotového výrobku pred jeho balením a expedíciou konečnému zákazníkovi.

Treťou podmienkou získania certifikátu je zvládnutie záťažovej skúšky na pevnosť zvarov. Skúška sa vykonáva na lámačke rohov spravidla niekoľko krát do roka. V závislosti od množstva vyrobených okenných jednotiek sa skúšky vykonávajú mesačne, polročne, alebo po prestavbe nastavení zváracieho stroja. Vyrobené okenné jednotky musia spĺňať požadované hodnoty na pevnosť zvaru predpísané výrobcom profilového systému.

Video: Záznam kontroly pevnosti zvarených rohov

„Každé okno je len také dobré, ako dobre je namontované.“ Plne si uvedomujeme, že kvalitnou výrobou sa všetko nekončí. Často sa stáva , že v očiach spotrebiteľov je okrem ceny na prvom mieste počet komôr, teplé rámčeky a počet skiel. Spôsob samotnej montáže už neriešia. Aby Vám kvalitné okno slúžilo aj po niekoľkých desiatkach rokov je jeho montáž veľmi dôležitá. Na Slovensku musíme dodržať hneď niekoľko noriem pre správne zabudovanie stavebnej konštrukcie. Montáž okien a dverí len na „penu“ je už zastaralý a v dnešnej dobe nepostačujúci. O tom, ako by mala správna montáž vyzerať sa dočítate v našom článku: O správnej montáži okien a dverí .

Veríme, že v prípade, ak sa rozhodnete o dodávku plastových okien a dverí od jedného z členov združenia Revolučné okná, bude Vaša voľba správna a prinesie Vám vašu plnú mieru spokojnosti z očakávania kvalitného produktu a služby.

PEČAŤ KVALITNÝCH OKIEN je istotou pre zákazníka, že s takto označeným výrobkom získal najlepšiu kvalitu na trhu od overeného slovenského výrobcu.


110 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page