top of page
  • Obrázek autoraenebiresk

Madlo v ploche ako stopercentné riešenie pre vchodové dvere.


Funkčnosť a estetika sú najdôležitejšie vlastnosti ktoré ľudia zohľadňujú pri výbere dvernej výplne. Sme si toho naplno vedomí a preto našim zákazníkom ponúkame riešenie madla v ploche dvernej výplne. Čo sa madla týka, estetika je samozrejme to čo nás na prvý pohľad zaujme. Dôvodom toho je bezprostredné spolunažívane dizajnu dverí a madla.

No mať jednoducho madlo na dvernej výplni nestačí, jeho umiestnenie je taktiež zásadné. Niečo čo sa môže zdať tak bezvýznamné, ako zmena polohy madla Vám môže ušetriť desať rokov nepohodlnej manipulácie s dverami. Rozdiel medzi madlom v ploche dvernej výplne a madlom v krídle je najmä v manipulačnom priestore v oblasti zámku. Vyosené madlo núti výrobcu zmenšiť priestor v okolí zámku, čo môže spôsobovať nepohodlné odomykanie a zamykanie dverí. Na druhej strane madlo v ploche dvernej výplne tento problém stopercentne eliminuje. Pre niekoho je to malý detail, ale pokiaľ pri každom otvorení dverí bojujete s veľmi malým manipulačným priestorom, tak Vás to časom môže naozaj hnevať. Nehovoriac o tom, pokiaľ máte väčší zväzok kľúčov a otočenie kľúču už bude naozaj náročné.

Často krát sa rieši otázka ohľadne pevnosti madla. Madlo pokiaľ je montované do krídla dverí, tak musí byť vyosené. Vyosenie je hlavne z dôvodu, aby ste sa dostali k zámkovej vložke. Toto vyosenie však nie vždy býva dostatočné. Pri madlách, ktoré sa montujú do výplne vyosenie nie je potrebné a používajú sa tzv. kolmé madlá. Pri kolmých madlách odpadá diagonálne namáhanie kotviacich bodov- madlo je teda pevnejšie a tak odolnejšie voči vykývaniu. Spojovací materiál pri kolmom madle je teda výrazne menej zaťažený ako pri vyosených madlách. Kvalita je našou prioritou preto sa Vám snažíme ponúkať len tie najlepšie riešenia.

Gavaplast


271 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page